Στην αντικατάσταση της μεγάλης Ελληνικής Σημαίας που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο Κισσόνεργας, προχώρησε η Κεντρική Οργάνωση Πάφου στις 22/02/14 σε παρουσία μελών και φίλων του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Η σημαία διαστάσεων 55 τετραγωνικών μέτρων και ύψους 32 μέτρων αντικαταστήθηκε λόγω φυσικής φθοράς.

Η εν λόγω Ελληνική Σημαία έχει τοποθετηθεί στην συγκεκριμένη περιοχή, ανοικτά της περιοχής Κισσόνεργας προς ένδειξη σεβασμού και ώς ελάχιστου φόρου τιμής προς το αρματαγωγό ΛΕΣΒΟΣ, που κατά την διάρκεια της τούρκικης εισβολής, και ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο αντικατάστασης των ένδοξων ΕΛΔΥΚάριων, προσέγγισε αυτόβουλα την περιοχή και βομβάρδισε τον τούρκικο θύλακα Μουττάλου και διέλυσε έτσι τις επικοινωνίες των Τούρκων της ξηράς με την τούρκικη αεροπορία και στόλο, δίνοντας έτσι καίριο πλήγμα στα όποια σχέδια του εχθρού.

Αξίζει να αναφερθεί πώς, στην πρώτη έπαρση της σημαίας αυτής το παρών του έδωσε και ο συναγωνιστής βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κ. Χρίστος Παππάς που σήμερα είναι πολιτικός κρατούμενος της χούντας Σαμαρά και Βενιζέλου, δίνωντας έτσι μια εθνικιστική χρειά στην εκδήλωση.

Η όλη δράση έληξε με τον εθνικό ύμνο όπως άλλωστε άρμοζε της όλης εκδήλωσης.

1 8b10d

2 bf1ea

kentriki d7bbc

4 0646e

]]>