Οι τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα επέβαλαν να διαμορφωθεί μία ξεχωριστή ομιλία για όσους παρευρέθηκαν στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) στη Λευκωσία την Παρασκευή 07.02.2014. Μία ομιλία όχι ιστορική αλλά υφαινόμενη γύρω από τις πτυχές της επικαιρότητας. Αρχικά, ο υπεύθυνος της κεντρικής οργάνωσης Λευκωσίας, Γεάδης Γεάδη, μας μετέφερε τους χαιρετισμούς του συναγωνιστή Αλέξανδρου Γέροντα, ο οποίος έχει σχεδόν αναρρώσει και συνεχίζει με ακμαίο ηθικό να πρωτοστατεί στον εθνικό αγώνα, καθώς και τους χαιρετισμούς των πολιτικών κρατουμένων Αρχηγού και βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή.

Στη συνέχεια, επικέντρωσε την προσοχή του στο καίριο ζήτημα του κοινού ανακοινωθέντος, το προσχέδιο του οποίου ανέγνωσε αυτούσιο. Το κείμενο προωθεί απροκάλυπτα τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με προεκτάσεις συνομοσπονδίας ενώ εξισώνει τους Ελληνοκύπριους με την προ του 1974 μειονότητα των Τουρκοκυπρίων. Οι πρόνοιες του κοινού ανακοινωθέντος αποβλέπουν στην «από κοινού» εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και στη μελλοντική κατασκευή αγωγού στην Τουρκία. Επιπλέον, με την παρούσα συμφωνία το πολιτικό έκτρωμα του Ντενκτάς αναγνωρίζεται πλέον ως νόμιμο τουρκοκυπριακό κράτος και επικυρώνεται η αυτοδιάθεση των Τουρκο«κυπρίων». Η νεοσύστατη Κυπριακή Δημοκρατία δεσμεύεται να μην ασκήσει βέτο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να δύνανται να μεταναστεύσουν υπό το καθεστώς των κοινοτικών σε όλες τις χώρες της γηραιάς ηπείρου και σίγουρα και στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), Χρίστος Χρίστου. Αναφέρθηκε στις προ ολίγων ημερών δηλώσεις Σαμαρά, ο οποίος επιβεβαίωσε τους χαρακτηρισμούς ως εγκάθετη και ξενόδουλη κυβέρνηση αποκαλώντας την Κυπριακή Δημοκρατία κοινότητα και υποβαθμίζοντας την υπόσταση της. Ο πρόεδρος τόνισε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) προτείνει άμεση διακοπή των συνομιλιών και επανατοποθέτηση του κυπριακού προβλήματος στην ορθή βάση κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενη κατοχή και όχι για δήθεν δικοινοτικό πρόβλημα. Τόνισε ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα και κάλεσε άπαντες σε εγρήγορση. 

7.2 0ae4f

]]>