Μετά την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Νίκο Ανανστασιάδη και τον Ντερβίς Έρογλου η Τουρκία επιδεικνύει ανοιχτά τα πραγματικά της θέλω, ένα εκ των οποίων φυσικά είναι και η δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου θέτωντας τις Κυβερνήσεις Κύπρου Ελλάδας εκτός.
 
Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, τονίζοντας ότι η ύφεση μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκο»κυπρίων» είναι πλέον σημαντική δήλωσε πως αν λυθούν τα εμπόδια θα είναι και πολιτικά εφικτό να μεταφερθεί το φυσικό αέριο της Μεσογείου στην Ευρώπη με αγωγό μέσω Τουρκίας, με τον ίδιο τρόπο που μεταφέρεται το νερό στα κατεχόμενα.
 
Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τα πολιτικά της παιχνίδια προκειμένου να βρει τρόπους να εισχωρήσει στην Μεσόγειο και να έχει πρόσβαση ώστε να αποκομίσει οφέλη θέτοντας παράλληλα την Κύπρο υπό τον πλήρη έλεγχο της. Οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας όφειλαν να έχουν προνοήσει και να λάμβαναν προ πολλού τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να μπορούν να προστατέψουν τον εθνικό μας πλούτο και όχι να τον αφήσουν βορά στις ορέξεις της Τουρκίας και των συμμάχων της.]]>