Σε θρίλερ εξελίσσεται και η υπόθεση της ψηφιακής βιβλιοθήκης “Αριστοτέλης” αφού μετά τις αποκαλύψεις στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου στο σκάνδαλο έχει ανάμιξη και η CYTA.

Όπως όλα δείχνουν, το πρόγραμμα προωθείται από τη CYTA χωρίς να έχουν υπογραφεί οποιαδήποτε συμβόλαια με την εταιρεία που το σχεδίασε. Αυτό έρχεται να προστεθεί στις αποκαλύψεις των προηγούμενων ημερών σχετικά με τις διαδικασίες που ακολούθησε το Υπουργείο Παιδείας και στην έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, αφήνοντας τον Υπουργό εκτεθειμένο.

Όπως δήλωσε στην συνεδρία της Επιτροπής ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της CYTA, Άριστος Ριρής, η CYTA συμμετείχε στο πρόγραμμα με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης και μετά από σχετική υπηρεσιακή εισήγηση χωρίς να έχει συνάψει οποιοδήποτε συμβόλαιο που αφορά το πρόγραμμα “Αριστοτέλης”.

Κι ενώ αρχικά ο Ά. Ριρής είχε υποστηρίξει ενώπιον των βουλευτών ότι η CYTA δεν είχε αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση σχετικά με το πρόγραμμα και δεν είχε προβεί σε δαπάνες. Εκ των υστέρων υπεδείχθη πως η ίδια η CYTA είχε τυπώσει διαφημιστικό υλικό στο οποίο και αυτοκαθορίζεται ως “στρατηγικός συνεργάτης” του προγράμματος και το υλικό αυτό βρίσκεται εντός των καταστημάτων της CYTA, καθώς επίσης, και πως κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του “Αριστοτέλη” συμμετείχε και εκπρόσωπος της CYTA. Άτυπα, μετά την κατάθεση στην επιτροπή αναφέρθηκε πως έχει εγκριθεί και κονδύλι ύψους € 70.000 για το πρόγραμμα το οποίο δεν έχει δαπανηθεί.

Παρόλαυτα, εν μέσω των γεγονότων το διευθυντικό συμβούλιο της CYTA, μετά από υπηρεσιακές εισηγήσεις και πάλι, αποφάσισε να παγοποιήσει την συμμετοχή της CYTA στο πρόγραμμα “Αριστοτέλης”. Ενώ, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, Γιώργος Γεωργίου, το θέμα της ψηφιακής βιβλιοθήκης “Αριστοτέλης” βρίσκεται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα. 

Το ένα σκάνδαλο υποδέχεται το άλλο με τους διαπλεκόμενους να είναι υπεράνω του νόμου, το «δίκαιο» κράτος του Αναστασιάδη είναι δύο ταχυτήτων, σκληρό και αμείλικτο για τον λαό και χαλαρό με πλήρη ατιμωρησία για τους διεφθαρμένους αξιωματούχους του.

]]>