Η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τζένιφερ Ψάκι, σε ομιλία της κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των ανταποκριτών του Στέιτ Ντιπάρτμεν, επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της κυβέρνησής της, στην διαδικασία υπό την αιγίδα της αποστολής «καλών» υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών και επανέλαβε την προθυμία των ΗΠΑ να βοηθήσουν με οποιοδήποτε κατάλληλο τρόπο.
 
Η Τζένιφερ Ψάκι απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου και ειδικά για το θέμα των βαρωσίων όπου και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη. Ενώ, σε ερώτημα αν προτίθενται οι ΗΠΑ να διορίσουν ειδικό συντοντιστή, η εκπρόσωπος αρκέστηκε στο να δηλώσει πως δεν είναι σε θέση να κάνει προβλέψεις επαναλαμβάνοντας πως είναι υποστηρικτικοί σε κάθε προσπάθεια και πως σκοπεύουν να εντείνουν τον ρόλο τους στο Κυπριακό.
 
Τα περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν και οι μεγάλες δυνάμεις οι οποίες χειρίζονται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σαν μαριονέττα εντατικοποιούν τις προσπάθειες για να καταφέρουν να παραδώσουν την Κύπρο στα χέρια της Τουρκίας όσο το δυνατό συντομότερα. Ο Νίκος Αναστασιάδης χωρίς ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας κατευθύνεται κατόπιν εντολών και αδυνατεί ολοσχερώς να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα, επιτρέπει να αποφασίζουν κυνερνήσεις που, όπως μας απέδειξε και η ιστορία με το χειρότερο τρόπο, κοιτάνε τα συμφέροντα τους αδιαφορώντας για το καλό της πατρίδας μας.
 

Ο λαοπλάνος Ανανστασιάδης παραμένει για άλλη μια φορά εκτεθειμένος, αφού ακόμα και χθες δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει εμπλοκή τρίτων χωρών.

]]>