Σε επιστολή του ο Λευκός οίκος συγχαίρει τον εντολοδόχο του Αναστασιάδη για το «θάρρος» όπως αναφέρει και το «όραμα» που επέδειξε. Φυσικά δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο θέμα της Αμμοχώστου, για το οποίο υπάρχει παραδοχή πως συζητείται η «επιστροφή» της με ανταλλάγματα προς την Τουρκία, ενώ αναφέρεται και στους κατακτητές του νησιού μας ως κοινότητα.

Το προκλητικότερο όλων είναι πως στην επιστολή αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα και η αμερικανική κυβέρνηση καλωσορίζουν τη σημερινή συνάντηση των δύο Κυπρίων ηγετών, Νίκου Αναστασιάδη και Ντερβίς Ερογλου και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μία διευθέτηση του Κυπριακού, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Στο δεύτερο μέρος της η επιστολή συγχαίρει και τα δεκανίκια του Λευκού Οίκου Σαμαρά-Βενιζέλο οι οποίοι έβαλαν το λιθαράκι τους στο απόλυτο ξεπούλημα της Κύπρου.

Ακολούθως εξάρει την υποτακτικότητα του Ανα(ν)στασιάδη και την υποχωρητικότητα του, με τις οποίες επέτρεψε την νομιμοποίηση του ψευδοκράτους και την αναγωγή του σε συνιστών «κρατίδιο».

Τέλος, αφού επιβεβαίωσε πως οι Η.Π.Α Θα εμπλέκονται συνεχώς στο κυπριακό και στην Κύπρο προσπαθώντας να διασφαλίζουν τα συμφέροντα τους τα οποία τις πλείστες φορές συμβαδίζουν με τους πραγματικούς συμμάχους του Ομπάμα δηλαδή τους Τούρκους.

Τα σχόλια περιττεύουν, όλα δείχνουν πως το νερό μπήκε στο αυλάκι με τις ευλογίες των Αμερικάνων που έχουν σημαντικά συμφέροντα στην περιοχή. Η Κύπρος παραχωρείται διπλωματικά στους Τούρκους, και για να ανατραπεί αυτό πρέπει ο λαός να αντιδράσει δυναμικά.

«Αν λαχταράς την Λευτερία σε ξένους μην ελπίζεις, μόνος σου πάρτην αν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις»

]]>