Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ χαιρετίζει την ολοκλήρωση του κοινού ανακοινωθέντος και την επίσημη επανέναρξη από τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκο»κύπριο» ηγέτη Ντερβίς Έρογλου των ολοκληρωμένων διαπραγματεύσεων που στοχεύουν στην επίτευξη συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος.
 
Ταυτόχρονα, ανακοινώνει και  την παραίτηση του Ειδικού Συμβούλου του για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος καλωσορίζει το κοινό ανακοινωθέν και την επίσημη επανέναρξη των ολοκληρωμένων συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών στην Κύπρο, που στοχεύουν στην επίτευξη συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος.
 
Ο Μπαν Κι Μουν κλείνοντας την ανακοίνωση επιβεβαιώνει πως τα Ηνωμένα Έθνη και ο ίδιος προσωπικά, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκο»κύπριους» στις προσπάθειές τους για επανένωση της νήσου και να ξεπεράσουν τον επί δεκαετίες διαχωρισμό.
 
Μετά τα «έντονα» διαβήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας οι «μεσολαβητές» για την επίτευξη λύσης εμμένουν να αποκαλούν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ηγέτη ισοσταθμίζοντας την νόμιμη ιδιότητα του με τον Ντερβίς Έρογλου και το ψευδοκράτος του. Αυτό και μόνο μάλλον επιβεβαιώνει τις υποψίες όλων μας πάνω σε ποιές «ισότιμες» βάσεις έχει σταθεί το κοινό ανακοινωθέν, και υπό ποία ιδιότητα ο Νίκος Αναστασιάδης μπαίνει σε συνομιλίες και διαπραγματεύεται το μέλλον της πατρίδας και του λαού μας.]]>