Σε δηλώσεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις για το Κυπριακό προέβει ο Ντερβίς Έρογλου μετά την πρώτη επίσημη συνάντηση που είχε με τον Ανα(ν)στασιάδη. Όσο αφορά την συμφωνία στο κοινό ανακοινωθέν είπε πως «Με το κοινό ανακοινωθέν δεν συμφωνήσαμε τη λύση. Τη λύση θα την βρούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το κοινό ανακοινωθέν είναι για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, αυτό που θα μας οδηγήσει σε περιεκτική λύση είναι μια διαδικασία. Διασφαλίσαμε την ασφάλειά μας ούτως ώστε να μην μπορεί καμιά πλευρά μονομερώς να αλλάξει την νέα τάξη που θα δημιουργηθεί».

Συνεχίζοντας δήλωσε πως «εμείς προτείναμε οι επισκέψεις των διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα να γίνουν την άλλη βδομάδα, ωστόσο ο καθορισμός της ημερομηνίας θα γίνει από τα Υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας». Ξεκαθάρισε όμως πως θα προηγηθεί συνάντηση ανάμεσα στον Μαυρογιάννη και τον Οζερσάι, το πιθανότερο την Παρασκευή, όπου θα ξεκαθαριστεί η διαδικασία.

Κλείνοντας ο Έρογλου προέτρεψε τον «κοινοτάρχη» Ανα(ν)στασιάδη «να προετοιμάσει τον λαό με φιλομοσπονδιακές διακηρύξεις και ομιλίες ούτως ώστε να αποδεχτεί την λύση, αποφεύγοντας δυσάρεστες εξελίξεις».

Ο Έρογλου αφού διασφάλισε τα τουρκικά συμφέροντα μέσα από το κοινό ανακοινωθέν, πλέoν συνεχίζει με λιγότερη πίεση τις διαπραγματεύσεις. Αναγγέλλει επίσης πως οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν άμεσα με επισκέψεις του Μαυρογιάννη σε Άγκυρα και Οζερσάι σε Αθήνα. Το ψευδοκράτος πλέον παίρνει κρατική οντότητα αφού έχει αναγνωριστεί έμμεσα από τις δύο ανθελληνικές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα είναι ραγδαίες και δυστυχώς η ομοσπονδιακή λύση που ετοιμάζουν πλησιάζει.  

Θα τους αφήσουμε να μας πουλήσουν;

]]>