Ο Eυρωβουλευτής Liem Hoang Ngoc, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να εξετάσει την δικαιοσύνη που διέπει την τρόικα, δήλωσε πως η πρόταση του κουρέματος τέθηκε για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες από τον επίτροπο Όλι Ρεν.

Ο Eυρωπαίος Eπίτροπος σκέφτηκε και αποφάσισε πως ο μοναδικός τρόπος για να σωθούν οι κυπριακές τράπεζες ήταν με ίδια μέσα, το γνωστό σε όλους μας κούρεμα.

Κι αφού πέρασαν οι μήνες και οι κυπριακές τράπεζες συνεχίζουν να ψυχοραγούν και δεν είναι σε θέση να άρουν τους περιορισμούς, αφού μεταφέρουν την άρση από μήνα σε μήνα, χάθηκαν οι καταθέσεις, οι επενδύσεις και φυσικά πλειοψηφία επενδυτών ανεπιστρεπτί και ο λαός βρίσκεται κυριολεκτικά στο μηδέν, θημήθηκαν να εξετάσουν αν οι λειτουργίες της τρόικας χρειάζονται διαφάνεια και δημοκρατική νομιμοποίηση.

Η επιτροπή διερεύνησης, η οποία είναι υπεύθυνη για την εν λόγω έκθεση, βεβαιώνει πως λειτουργεί η δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Βέβαια η δημοκρατική αντιμετώπιση είναι κάτι που η Κύπρος δυστυχώς δεν βίωσε και οι  ευθύνες μαραίνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Liem Hoang Ngoe ρίχνοντας βόμβα μεγατόνων είπε πως η διάσωση με ίδια μέσα αρχικά συζητήθηκε από την Λευκωσία και αργότερα από θεσμικά όργανα στις Βρυξέλλες.

Όλα τα δάκτυλα δείχνουν ως τον μοναδικό υπαίτιο για την κατάσταση της οικονομίας τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το θέμα δεν είναι ότι μας δουλεύουν όλοι εκ παραδρομής, το πρόβλημα είναι πως ότι κι αν συμβαίνει το καταπίνουμε αδιαμαρτύρητα για αυτό και ο καπετάνιος βύθισε το καράβι του μόνος του. Η σωτηρία της πατρίδας μας, οικονομική και ηθική, βρίσκεται στα χέρια του λαού πια και μόνο κι αυτός ο λάος ήρθε η στιγμή να αντιδράσει.

]]>