Τα δύο νησιά που καθορίζουν την ελληνική κυριαρχία και καθορίζουν τα όρια της ΑΟΖ έχει βάλει στο μάτι η Τουρκία, αμφισβητώντας επιδεικτικά τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας από την Λαδόξερα μέχρι το Καστελόριζο.

Την ερχόμενη εβδομάδα τα διεθνή ύδατα του Αιγαίου έχουν δεσμευτεί από την Τουρκία για να πραγματοποιήσει αεροναυτικά γυμνάσια, με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται, για άλλη μια φορά, σε κατάσταση ετοιμότητας  εξαιτίας της γείτονας χώρας. Ενώ ανοικτό θεωρείται το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να στήσουν επεισόδιο αμφισβητώντας τις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου. 

Μέσα από όλα αυτά ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος αγχώνεται μην τυχόν και πάει κάτι στραβά και χαλάσει η προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, κρύβοντας κάτω από το χαλί το γεγονός ότι οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν.

Την ίδια στιγμή το τουρκικό CN-235 έκανε δεκαπέντε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου σε μια μόνο ημέρα.

Η τουρκική προκλητικότητα μέρα με τη μέρα αυξάνεται. Πέραν των δηλώσεων που κάνουν, οι οποίες σίγουρα είναι μόνο λόγια, , οι συστηματικές παραβιάσεις καταδεικνύουν πέρα πάσης αμφιβολίας πως το μόνο που στοχεύει η Τουρκία είναι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων του Αιγαίου.

Καιρός να ταρακουνηθούν οι αρμόδιοι και να αφήσουν τις δηλώσεις περί λύσεων με συζητήσεις με συνομιλητή μια χώρα που καθημερινά μας δείχνει τα δόντια της και σίγουρα δεν κατανοεί τις λέξεις!

]]>